ZIE                                 

VOOR EEN OVERZICHT VAN DE HELE SITE
 
      

WAARHEID911 SPECIAL:
ACHT PROMINENTE REPUBLIKEINEN SPREKEN ZICH UIT TEGEN DE OFFICIËLE LEZING OVER 11 SEPTEMBER 2001

     
 
    1 Paul Craig Roberts
     2 Catherine Austin Fitts
     3 Morgan Reynolds
     4 Kolonel Ronald D. Ray
     5 Barbara Honegger
     6 Mary Schiavo
     7 Edward Peck
     8 Morton Goulder

      Petitie 100 prominente Amerikanen voor nieuw onderzoek 9/11 (2004)

     
 
  911Truth Now
Meer op Waarheid911:
         Waarheid911/ Gezaghebbende Critici
       
Zeven CIA-veteranen betwisten rapport 911 Commissie

December 2007

Maar liefst acht vooraanstaande Republikeinen die werkten voor republikeinse regeringen, waaronder die van de huidige president Bush, steken hun nek uit door ernstige kritiek te spuien over de officiële lezing van 11 september 2001. Hoewel de totale groep Republikeins gezinde sceptici veel groter is, toont deze selectie aan dat de kwestie rond de toedracht van 9/11 ver uitstijgt boven partijpolitieke belangen.

Auteur oorspronkelijk artikel : Alan Miller van Patriotsquestion
www.patriotsquestion.com
Deze Waarheid911Special is ontleend aan artikel op OpedNews

1) Paul Craig Roberts , Staatssecretaris (Assistant Secretary) van Financiën onder president Ronald Reagan

Paul Craig Roberts
Ik vind de feiten die ingaan tegen het officiële verhaal over de (WTC) gebouwen overtuigender dan de zaak die namens het officiële verhaal is gecreëerd. Ik zou de kwestie besproken willen zien door onafhankelijke wetenschappers en ingenieurs. (...)”

“In de laatste zes jaar is de hoeveelheid invloedrijke sceptici van het 9/11 verhaal enorm gegroeid. Onder deze aantallen bevinden zich wetenschappers, ingenieurs en architecten, inlichtingenofficieren, luchtverkeersleiders, militaire leidinggevenden en generaals, inclusief de voormalig leidinggevend generaal van de United States Army Intelligence and Security Command (INSCOM), voormalig presidentieel verantwoordelijken en leden van de staf van het Witte Huis in Republikeinse regeringen, Top Gun piloten en burgerluchtvaart piloten die zeggen dat de vluchten die werden toegeschreven aan de 9/11 kapers de vermogens van de Amerika’s beste piloten te boven gaan, en buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders.”
Dr. Roberts dient tegenwoordig als Voorzitter van de Institute for Political Economy and Research Fellow aan het Independent Institute. Daarvoor hield hij een leerstoel (hoogleraarschap) in Political Economy aan de Center for Strategic and International Studies, Georgetown University (de zogenaamde E. Simon Chair). Hij diende ook als Senior Research Fellow aan het Hoover Instituut, Stanford University en als redacteur bij de Wall Street Journal. Paul Craig Roberts wordt wel beschouwd als ‘The Father of Reagonomics’.

2) Catherine Austin Fitts , Amerikaans onderminister van Huisvesting in de regeerperiode (‘89-‘93) van George H. W. Bush, de vader van de huidige president

Catherine Austin Fitts"Het officiële verhaal kan onmogelijk hebben plaatsgevonden. Het is operationeel onhaalbaar (...) De [9/11] Commissie was een witwas.”

Fitts schreef in 2004: “Veel is voorbij gegaan sinds 11 september 2001. (…) We ontdekten zeer verontrustende en onbeantwoorde vragen over 9/11 door internetmedia wereldwijd. We werkten met [Paul Thompson’s Complete] 911 Timeline en realiseerden ons dat de officiële verklaring van gebeurtenissen een complotheorie is, niet overeenstemmend met gedocumenteerde feiten.
We zagen de regering feiten onderdrukken en de 911 Commissie de toegang tot informatie beperken. We zagen de 911 Commissie falen in het beantwoorden van onbeantwoorde vragen en afstand nemen van het officiële achterhouden van informatie. We hebben de leiders van de nationale veiligheidsinfrastructuur overvloedig beloond zien worden voor hun verzuim om Amerika op 9-11 goed te beschermen. We namen kennis van de essentiële weglatingen van de collectieve media. Iets klopt hier niet. Iemand heeft iets te verbergen. (…) De regering heeft iets te verbergen. Laten we, in plaats van tijd en krachten te verliezen door te verdwalen in de mist opgeworpen door het Witte Huis, het advies opvolgen van één van de 911 Commissieleden, Fred Fielding. “Volg het geld”.

Voorafgaand aan haar benoeming in de eerste Bushregering heeft Catherine Austin Fitts gewerkt als directeur en lid van de Board of Wall Street Investment Bank, Dillon, Read & Co. Daarvoor was zij hoofd van de Hamilton Securities Group.


3) Dr. Morgan Reynolds , voormalig Chief Economist van het U.S. Department of Labor onder de huidige president George Bush

morgan_reynolds
“Ik begon voor het eerst te vermoeden dat 9/11 een van binnenuit georganiseerd was toen de Bush-Cheney Regering Irak binnenvielen. (…) We kunnen bewijzen dat het regeringsverhaal niet klopt” (Bron: een 2006 video-interview met Alex Jones).

Reynolds schreef in 2005:
“Het is moeilijk om het belang van een wetenschappelijk debat over de oorzaken van het instorten van de Twin Towers en Gebouw 7 te overdrijven. Als de officiële wijsheid over de instortingen fout is, zoals ik denk dat het is, dan heeft [deze] politiek gebaseerd op zulke verkeerde wetenschappelijke aannames bewezen ongeloofwaardig te zijn.”
Reynolds was voor zijn functie in de regering Bush directeur van het Criminal Justice Center aan de National Center for Policy Analysis (non profit denktank die particuliere alternatieve ontwikkelt op het gebied van overheidscontrole en regulatie, bijv. gezondheidszorg, sociale zekerheid, onderwijs) .
 
Terug naar begin
TOP

Overzicht4) Kolonel Ronald D. Ray , U.S. Marine Corps (gepensioneerd). Hij was Deputy Assistant Secretary of Defense onder President Ronald Reagan (lastig te vertalen, omdat er meerdere van deze posten binnen het V.S. Defensie departement bestaan)

Ronald D. Ray
Uit een Alex Jones radio interview van 2006: Col. Ray noemt het officiële verslag van 9/11 als “the dog that doesn’t hunt”, waarmee hij aangaf dat het verslag bepaald niet garant staat voor enige nauwkeurigheid en waarheidsvinding, terwijl zo’n verslag daar juist voor bedoeld is.
In reactie op een vraag van Alex Jones: “Is het veilig te zeggen dat het verslag zo accuraat is dat je in Denemarken een rottingslucht kunt ruiken zodra het over 9/11 gaat?"
Ray antwoordde: “Ik verbaas mij zeer dat de complottheorie die de regering voorschotelt  waar zou kunnen zijn. Het bewijs lijkt niet aan te tonen dat die [de theorie] nauwkeurig  is.”
Ronald D. Ray is een hoog onderscheiden Vietnam verteraan (twee Silver Stars, een Bronze Star en een Purple Heart) Hij is militair historicus en Deputy Director of Field Operations voor het U.S. Marine Corps Historical Center in Washington D.C. (1990 – 1994).5) Barbara Honegger was rechterhand van de Chief Domestic Policy Adviser voor president Ronald Reagan en als analist voor het beleid van het Witte Huis


Barbara Honegger“Het Amerikaanse leger en inlichtingendiensten, niet Al Qaeda , had zonder onderbreking wekenlang toegang vóór 9/11 om de megaconstructies van WTC1 en WTC2, en in WTC7, vol te planten met springladingen voor een gecontrolleerde sloop, waardoor alle drie gebouwen op 9/11 neer gingen”.

“Een Amerikaans militair vliegtuig, niet eentje bestuurd door Al Qaeda, voerde op hoge snelheid een zeer vakkundige stijle duik – 270 tot 330 graden – uit naar het Pentagon, waardoor verkeersleiders van Dulles Airport zeker waren dat ze die morgen op hun schermen een militair vliegtuig zagen. Alleen een militair toestel, niet een burgervliegtuig gevlogen door Al Qaeda, zou het juiste “vriendelijke” signaal hebben kunnen uitzenden dat noodzakelijk is om anti-vliegtuig raketinstallaties van het Pentagon uit te schakelen. Alleen het Amerikaanse leger, niet Al Qaeda, had de mogelijkheid om op 9/11 alle standaardprotocollen van zijn eigen reactie-nood-systemen lam te leggen.”

1981: Inauguratie Ronald ReaganBarbara Honegger ontwikkelde zich als onderzoekerster, auteur en spreekster op conferenties tot een prominent en uitgesproken criticus van de officiële verklaring over 9/11. Honeggers bemoeienis met 9/11 is niet haar eerste kennismaking met wangedrag en beschuldigingen uit presidentiele hoek. In 1983 stapte ze op bij de regering Reagan uit protest tegen beslissingen over binnenlands beleid.
In 1989 schreef ze de baanbrekende uiteenzetting October Surprise
, over het Irangate-schandaal, wat leidde tot een onderzoek door het Huis van Afgevaardigden met maximale juridische volmachten.
Haar boek onthulde dat voor de presidentsverkiezingen van 1980, leden van het Reagan-campagneteam met Iran een geheime deal sloten om de vrijlating van 52 langdurig gegijzelde Amerikanen verder te vertragen, dit om te voorkomen dat president Jimmy Carter zou profiteren van het regelen van de vrijlating en opnieuw gekozen zou worden. De gijzelaars werden uiteindelijk na 444 dagen vrijgelaten op de dag dat Reagan geïnaugureerd werd als president van de Verenigde Staten.

Congressional Record over de 'October Suprise' (goed leesbaar in Engels)

 
Barbara Honegger werkte ondermeer als project leider van de Attorney General's Anti-Discrimination Federal Law Review aan het Ministerie van Justitie onder de regering Reagan. Ze is met een masters-opleiding afgestudeerd in National Security Decision Making, aan het Naval War College , waarna ze twaalf jaar heeft gewerkt als leidinggevend journalist in Militairy Affairs voor verschillende militaire instituten.

Terug naar begin
TOP

Overzicht6) Mary Schiavo . Benoemd door de regering van president George H. W. Bush, werkte Schiavo als Inspector General voor het Departement of Transportation, van 1990 tot 1996

Mary Schiavo
“Allereerst, de vraag is niet: Wat zouden zij [de regering] hebben geweten? Ik geloof dat ik in slechts enkele seconden kan aantonen dat de vraag moet zijn: Wat wisten ze? En geloof me, ze wisten een heleboel.
"Het tweede om te benadrukken is dat in elke afzonderlijke ramp met een vliegtuig, of daar nu een criminele handeling bij betrokken was of niet, er in het verloop van de moderne vliegtuiggeschiedenis een vervolg was, niet alleen door crimineel onderzoek indien nodig, maar ook een National Transportation Safety onderzoek naar wat er fout ging met het vliegtuig. De reden daarvoor is dat dingen zich niet mogen herhalen. Dit was de eerste keer en het is de ernstigste ramp, maar dit is [ook] de eerste maal dat families door een speciaal fonds zijn benaderd om zich stil te houden. Waarbij ik vermoed dat het meer draait om het stil zijn dan om het geld."
"En bij mijn rondes op the Hill , om feiten en dergelijke te achterhalen, vond ik dat luchtvaarmaatschappijen leden van het Congres en de Senaat benaderden voor een ontsnappingsmogelijkheid [bailout], immuniteit en bescherming, beginnend op 9/11. Ze stuurden op 9/11 hun belangrijkste lobbyist naar de Hill. Dit is persoonlijk bij mij bevestigd door senatoren en leden van het Congres. Voor mij is dat schokkend, maar er rijst ook een andere vraag. Waarom? Waarom haastten ze zich naar de Hill om de wet te veranderen?
"Dus volgend op 11 september 2001, hoorden we transporteurs en regering zeggen, ‘Oh, niemand heeft dit kunnen voorzien. Niemand wist dat zoiets zou gebeuren. Niemand wist dat er in de wereld enig risico bestond als dit.” Een absolute onwaarheid. In de laatste dertig jaar hadden we 682 kapingen. Zeshonderdtwee-en-tachtig! Een interessante statistiek.”
Schiavo en haar staf waren goed voor meer dan duizend criminele veroordelingen. Ze spoorden miljarden door misbruik en witwas verdwenen dollars op van het Departement of Transportation (DOT) . Sinds haar vertrek bij de DOT vertegenwoordigt Schiavo familie van passagiers en bemanningen bij elke grote vliegramp.

 
Terug naar begin
TOP

Overzicht

 
Edward Peck
7) Edward Peck , voormalig onderdirecteur van de White House Task Force on Terrorisme onder Ronald Reagan en V.S. Ambassadeur in Irak.
K
ort na het uitkomen van het 9/11 Commissie Rapport, tekende een groep van honderd prominente Amerikanen een petitie waarin het Congres met klem werd verzocht om 9/11 opnieuw in onderzoek te nemen. Ter bekrachtiging van vier gezaghebbende voormalige CIA-functionarissen werd de petitie ook ondertekend door Catherine Austin Fitts (zie ook hierboven), Edward Peck en Morton Goulder. Peck, die als veteraan die 32 jaar werkte voor de U.S. Foreign Service, werkte ook als Assistent Coördinator geheime inlichtenprogramma’s aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken (State Departement) en als V.S. Ambassadeur in Irak (1977 – 1980).


Morton Goulder
8) Morton Goulder was benoemd Deputy Assistant Secretary of Defense for Intelligence and Warning onder President Richard Nixon. Hij bleef in die functie onder de presidenten Gerald Ford en Jimmy Carter.
Morton Goulder is mede-ondertekenaar van de petitie van honderd prominente Amerikanen om het Congres te overtuigen dat een hernieuwd onderzoek naar de gebeurtenissen van 11 september 2001 van het grootste belang is. In de Tweede Wereldoorlog diende Goulder als Lieutenant Commander bij de Amerikaanse marine. Hij is mede-oprichter van Sanders Associates, een producent van militaire goederen met een miljardenomzet, nu onderdeel van BAE-Systems.

Terug naar begin
TOP

Overzicht
 

Een petitie van honderd gezaghebbende Amerikanen en veertig familieleden van slachtoffers van 11 september, getekend op 26 oktober 2004, stelt ondermeer het volgende:

Wij willen eerlijke antwoorden op vragen als:

1. Waarom zijn standaardprocedures voor omgang met gekaapte vliegtuigen die dag niet opgevolgd?

2. Waarom zijn de, volgens rapporten, uitgebreide raket-installaties en luchtverdedigingsystemen opgesteld rondom het Pentagon, niet geactiveerd?

3. Waarom stond de Secret Service toe dat Bush zijn bezoek aan de basisschool heeft afgemaakt, blijkbaar onbezorgd over zijn veiligheid en dat van de schoolkinderen?

4. Waarom is er geen enkel persoon ontslagen, gestraft of gecorrigeerd voor de grote onbekwaamheid waarvan we die dag getuige waren?

5. Waarom hebben de autoriteiten in de V.S. en daarbuiten de resultaten niet gepubliceerd van veelvuldige handelstransacties, die in sterke mate voorkennis suggereerden van specifieke details van de aanvallen op 11 september, resulterend in traceerbare winsten van tientallen miljoenen dollars?

De gehele petitie staat op 911Truth

Thomas Kean, voorzitter van de 911 Commissie
Thomas Kean, voorzitter van de
911-Onderzoekzoekscommissie

Deze en vele andere vragen zijn nog steeds onbeantwoord, drie jaar nadat de petitie is ingediend en zes jaar na de vreselijke gebeurtenissen op 9/11. Zoals de verklaringen van deze acht vooraanstaande Republikeinse regeringsverantwoordelijken laten zien, is de noodzaak voor een nieuw grondig en onafhankelijk onderzoek van 9/11 niet een kwestie van partijpolitiek en evenmin de eis van onverantwoordelijke, geesteszieke, of onbetrouwbare Amerikanen. In plaats daarvan is dit een kwestie van het allerhoogste belang voor Amerika’s veiligheid en ver daarbuiten.

Verklaringen die de officiële lezing van 9/11 in twijfel trekken en de roep om een nieuw onderzoek door meer dan achthonderd betrouwbare en gezaghebbende personen, kunnen worden gevonden op PatriotsQuestion911.com

Zie ook: Zeven CIA-veteranen betwisten rapport 911 Commissie

 

Terug naar begin
TOP

Overzicht

 

meer bij deze site
Uitgebreide index
911 Links (zeer uitgebreid)
911 ACTUALITEIT & VIDEO

WAARHEID 911.VOLKSRANTBLOG.NL